3PAR Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Loopback on 3par arrays
PostPosted: Mon Aug 29, 2011 6:35 am 

Joined: Mon Aug 29, 2011 6:17 am
Posts: 2
Is there a way to configure loopback on 3par arrays for replication(using single array)


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Loopback on 3par arrays
PostPosted: Mon Aug 29, 2011 11:56 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 10:35 pm
Posts: 1226
Location: Dallas, Texas
Single Array Replication, I dont think there is such a thing? If there was, its not the most efficient way to replicate data on the same array.

Snapshots would be the ideal alternative, or snapshots plus cloning. Those would keep the operation internal to the arrays and exclude the need for any front end adapters at all.

Perhaps you could elaborate what the goal is and we can help.

_________________
Richard Siemers
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my employer.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Loopback on 3par arrays
PostPosted: Tue Aug 30, 2011 12:24 am 

Joined: Wed Aug 24, 2011 1:24 am
Posts: 17
At a guess, (as I've thought about this myself previously) the plan maybe to test the replication features before making the plunge on a second array?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Loopback on 3par arrays
PostPosted: Tue Aug 30, 2011 12:33 am 

Joined: Mon Aug 29, 2011 6:17 am
Posts: 2
Thanks for the answer Richard.
The plan was to just do a quick replication check using a single 3par box.
So just wanted to know if there is any way to configure it.

Please let me know if there are any alternatives to configure sync replication using a single 3par box.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Loopback on 3par arrays
PostPosted: Tue Aug 30, 2011 1:13 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Aug 18, 2009 10:35 pm
Posts: 1226
Location: Dallas, Texas
Interesting. Just want to test it? That seems like it would be a common request, perhaps run that by your 3PAR/HP sales team and maybe they have a lab machine in their own facility you can do a test replication with over tcpip.

Perhaps some one else in these forums also wants to test the same thing, and you two can get together for a functional test.

Worst case scenario, there are hosting facilities that will rent 3PAR space for the test.

_________________
Richard Siemers
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my employer.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt