HPE Storage Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Losing datastore after reboot... exsi 6.7u3
PostPosted: Sat Jul 04, 2020 11:55 am 

Joined: Mon Mar 09, 2020 8:34 am
Posts: 45
I've been noticing a strange one in our clusters.

We have a vmfs datastore which a small cluster of x6 hosts writes to for their scratch partition.
Each host writes their scratch to a different folder.

What I have been noticing, is that when rebooting the cluster at the same time, they will randomly lose access to the datastore, with the following error in the vmkernel.log..

Failed to open device naa.60002ac0000000000000000200020cb8:1 : Atomic test and set of disk block returned false for equality

Straight after that the logs show other datastores being mounted OK.

I am struggling to fix this, as it seems totally random, but only seems to occur when all 6 hosts are rebooted at the same time. Something is not right if thats all it takes!

Has anyone seen that before?
Google comes up with literally nothing.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Losing datastore after reboot... exsi 6.7u3
PostPosted: Tue Jul 07, 2020 1:19 pm 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1127
Location: Europe
What type of FC HBA, driver and firmware? I had this issue some time ago. Root cause what buggy FC HBA driver that was just recently fixed (April or so this year).

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Losing datastore after reboot... exsi 6.7u3
PostPosted: Wed Jul 08, 2020 10:28 am 

Joined: Mon Mar 09, 2020 8:34 am
Posts: 45
Software iscsi in Esxi!

Had all sorts of funny stuff with LLDP agents on intel, and another odd behaviour where I cannot enable two dual 10Gbe cards for SR-IOV, only one enables and the other disables.

I shall not question, hooking together enterprise systems in the modern day is nothing what it used to be like. So many bugs, so many workarounds, just to try and get a working setup.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Losing datastore after reboot... exsi 6.7u3
PostPosted: Wed Jul 08, 2020 11:14 am 

Joined: Mon Sep 21, 2015 2:11 pm
Posts: 1127
Location: Europe
Hehe. Yeah. Not saying everything was better before, but it was a lot less complex.

I would probably log a case with Vmware on that one. They had a ESXi workaround for me with the buggy drivers.

_________________
The views and opinions expressed are my own and do not necessarily reflect those of my current or previous employers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt