3PAR Users Group

A Storage Administrator Community




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: 3Par 7200 Loss sync
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 2:21 am 

Joined: Tue Feb 13, 2018 4:41 pm
Posts: 7
Hi,
our topology is simple HPE ProLiant DL380p Gen8 server <---> HPE 5900 switch <---> 3Par 7200

3Par is showing 2ports as Loss Sync (see pic.) Is this something we should be worried?


Attachments:
3parass.JPG
3parass.JPG [ 272.34 KiB | Viewed 824 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3Par 7200 Loss sync
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 4:46 am 

Joined: Tue Mar 29, 2016 9:32 pm
Posts: 56
SAS ports .. backend disk .. you have no disk shelves attached to them.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3Par 7200 Loss sync
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 6:34 am 

Joined: Tue Feb 13, 2018 4:41 pm
Posts: 7
markinnz wrote:
SAS ports .. backend disk .. you have no disk shelves attached to them.


I believe it was ready before. So i should check connectivity inside 3Par to restore redundancy? Because why this port is then showing between other ports.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3Par 7200 Loss sync
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 7:09 am 
User avatar

Joined: Tue Oct 07, 2014 8:34 am
Posts: 143
HPE_User_1 wrote:
markinnz wrote:
SAS ports .. backend disk .. you have no disk shelves attached to them.


I believe it was ready before. So i should check connectivity inside 3Par to restore redundancy? Because why this port is then showing between other ports.


But the Photo from the Controller you postet with another Question in the HPE Forum shows no connected Cable & no Shelf.
You will not get other answers as in the HPE Forum.
markinnz is right. :roll:


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3Par 7200 Loss sync
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 10:35 am 

Joined: Tue Feb 13, 2018 4:41 pm
Posts: 7
cali wrote:
HPE_User_1 wrote:
markinnz wrote:
SAS ports .. backend disk .. you have no disk shelves attached to them.


I believe it was ready before. So i should check connectivity inside 3Par to restore redundancy? Because why this port is then showing between other ports.


But the Photo from the Controller you postet with another Question in the HPE Forum shows no connected Cable & no Shelf.
You will not get other answers as in the HPE Forum.
markinnz is right. :roll:


I think DP-1 and DP-2 is just a description (label in manager), no? And wrong description, Because DP-2 is also not connected (see pic), but in manager it is ready.


Attachments:
20180213_150644.jpg
20180213_150644.jpg [ 101.77 KiB | Viewed 783 times ]
Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3Par 7200 Loss sync
PostPosted: Wed Feb 14, 2018 11:02 am 
User avatar

Joined: Tue Oct 07, 2014 8:34 am
Posts: 143
If you believe it or not.
The DP-1 is going first to the Internal Drives (Cage 0).

Read here:
https://support.hpe.com/hpsc/doc/public ... =c04441589


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3Par 7200 Loss sync
PostPosted: Thu Feb 15, 2018 4:06 am 

Joined: Tue Feb 13, 2018 4:41 pm
Posts: 7
cali wrote:
If you believe it or not.
The DP-1 is going first to the Internal Drives (Cage 0).

Read here:
https://support.hpe.com/hpsc/doc/public ... =c04441589


Thanks,
I've read it, but in this document Enclosure and Controller nodes are two separate systems. In our case we have one 1U unit with two controller nodes and their DP-1 and DP-2 ports not connected. In documentation DP-1 is going to External drives.
In documentation the is no Cage0.


Last edited by HPE_User_1 on Thu Feb 15, 2018 6:15 am, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3Par 7200 Loss sync
PostPosted: Thu Feb 15, 2018 4:11 am 

Joined: Tue Feb 13, 2018 4:41 pm
Posts: 7
markinnz wrote:
SAS ports .. backend disk .. you have no disk shelves attached to them.


If I have no backend disks why it is showing in configuration? Because it was never connected to other disk shelves.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3Par 7200 Loss sync
PostPosted: Thu Feb 15, 2018 6:53 am 
User avatar

Joined: Tue Oct 07, 2014 8:34 am
Posts: 143
HPE_User_1 wrote:
In our case we have one 1U unit with two controller nodes and their DP-1 and DP-2 ports not connected. In documentation DP-1 is going to External drives.
In documentation the is no Cage0.


The Picture above Shows the Controller Node.

You have Cage 0, in the back of this first Cage are the Controller Nodes.
This Nodes are connected to the Cage 0 internal (inside the Cage 0) with DP-1.
All other Cages have no Controller, only an IO Module and need an external Cable to the Nodes.
Cage 0,2,4,... are connected with DP-1
Cage 1,3,5,... are connected with DP-2

At the end you have Cage 0 connected internal with DP1- to the Nodes in the Back.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: 3Par 7200 Loss sync
PostPosted: Thu Feb 15, 2018 8:10 am 

Joined: Tue Oct 21, 2014 3:26 am
Posts: 55
Cali is providing you the correct information.

Node 0/1 = Cage 0. Cage 0 drives are internally(an internal SAS expander) connected via DP1
If you were to add one more cage, that would plug into DP2 on both Node controllers.
Then you should see DP-2 state Ready but you don't have a second cage.
A third cage would then connect into DP1 on both Node controllers.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group | DVGFX2 by: Matt